‘Hoe het allemaal begon’

Eigenlijk begon alles met de bezem van Clary. De spreekwoordelijke bezem dan, want in huize Vaarkamp werd graag opgeruimd en alles wat overbodig was of kapot, kreeg een opknapbeurt of een likje verf. Buitenstaanders hadden al gauw in de gaten dat het schuurtje van Clary een prima inkoopadres was voor leuke spullen. Clary leerde Antoon kennen die destijds een lijstenmakerij wilde beginnen, maar hij knapte net zo graag een oude kast op.

Uiteindelijk gingen Clary en Antoon samenwonen op de Reethsestraat in Valburg, in een oude potstal. Voor wie niet weet wat een potstal is: dit is een stal waarin mest maandenlang wordt opgepot. Met de verhuizing naar de oude potstal was de woonwinkel én de  lijstenmakerij geboren. Meteen ook de naam en door de zee van ruimte kon de collectie kon hier behoorlijk uitbreiden. Totdat De Potstal uiteindelijk toch uit zijn jasje groeide. Precies op dat moment konden ze het oude Café Centraal in het hart van Valburg kopen. Laat dat nou net de plek zijn waar zij samen hun eerste kus hadden gestolen. Toeval bestaat niet… 

In Valburg tegenover de kerk

Sinds 1999 zit Woonwinkel De Potstal dus midden in Valburg, aan de Tielsestraat 55, pal tegenover de kerk.

De dansvloer ligt er nog altijd in en de garderobe is nu omgetoverd tot een sfeerkamer. De oude toog is gedecoreerd met woonaccessoires. Los daarvan is overal waar het maar kan ruimte gemaakt voor nog meer woonspullen. En nog meer sfeer, want dat is ons handelsmerk. Inmiddels hebben we meer dan 300 m2 winkeloppervlak en alles geheel in stijl gedecoreerd wat grotendeels Antoon z’n verdienste is. 

Dochter Cathelijne kreeg het vak met de paplepel ingegoten en vond eveneens haar passie in het landelijk wonen. Ook manlief Jeroen draait inmiddels alweer heel wat jaartjes mee in ‘de zaak’.

Magazine Wonen Landelijke Stijl

Onze woonwinkel geniet al vele jaren landelijke bekendheid. Klanten komen uit heel Nederland en ook mogen we met regelmaat Belgische en Duitse klanten begroeten. In de jaren 2015, 2016, 2017 én 2018 mochten wij op de grote Woonbeurs in Amsterdam de stand van magazine Wonen Landelijke Stijl inrichten. Mede dankzij onze inspanningen was dat een groot succes, voor zowel het magazine als voor onze winkel. Dit heeft mede bijgedragen aan de grote naamsbekendheid waarin wij ons vandaag de dag mogen verheugen.

Is je interesse gewekt? Dan is een ritje naar onze woonwinkel zéker aan te raden. Veel mensen voelen zich in onze woonwinkel direct thuis. Dat is nou precies de charme van onze eigenzinnig landelijke woonstijl. Voel je welkom!