Kalkverf – Fresco van Pure & Original

Kalkverf (Fresco) is een matte muurverf met een zijdezachte uitstraling. Door het effect (streperig of wolkig) past deze verf perfect in een stoer, sober of landelijk interieur. De (poederachtige) uitstraling wordt hierbij bepaald door de wijze van aanbrengen en de omstandigheden waaronder de verf wordt aangebracht.

Fresco Kalkverf online bestellen? Klik hier -> # Fresco Kalkverf

Kalkverf is bijzonder milieuvriendelijk

Fresco is een 100% minerale en zeer milieuvriendelijke kalkverf. Tevens is de verf bacterie- en schimmelwerend. Daar komt bij dat het luchtzuivering en CO2 absorberend werkt. Het is hygiënisch en daarbij neemt het ook nog eens stikstofgassen op.

Badkamer en Keuken

In tegenstelling tot wat je vaak hoort is kalkerf uitermate geschikt om toe te passen in de badkamer en keuken. Doordat de verf een basis van kalk heeft krijgt het een adement karakter. Hiermee ga je schimmels en vochtproblemen tegen.

Om de kalkverf te beschermen tegen vocht kun je bijvoorbeeld de Dead Flat Eco Dealer aanbrengen. Hierdoor maak je de verf gemakkelijk afneembaar. Je kunt ook kiezen voor een andere afwerking, bijvoorbeeld met Lime Soap of Italian Wax

Toepasbaarheid van kalkverf

  • (Nieuw) gestuukte wanden
  • Geschilderde wanden
  • (Vlies)behang

Tevens is het ook mogelijk om kalkverf toe te passen op een wand met reliëf of structuur. Denk hierbij bijvoorbeeld aan granol of spachtelputz. Deze wanden vlak stuken is uiteraard een mogelijkheid, maar je kunt het ook gewoon laten zitten! Kalkverf kan prima worden aangebracht op een structuur wand zoals spachtelputz. Het reliëf geeft samen met de kalkverf een bijzonder effect aan de wand. Je verbruikt hooguit wat meer verf, maar ook op deze wanden krijg je een fluweelachtig effect.

Klik hier voor meer informatie over Fresco Kalkverf

Toont alle 6 resultaten